ny höst design

lite väl sent att byta till höstdesign x) men bättre sent än aldrig :D


gammal vs ny

shine ShiNE SHInE

Kom precis hem ifrån en dagskurs i silversmide :) riktigt roligt måste jag säga även fast jag var lite seg i början eftersom det började redan vid 8.30 och jag var på fest i går kväll.

Men nog var jag kreativ ändå :) Trodde verkligen inte att jag skulle lyckas göra någonting som faktiskt blev bra och som jag skulle vilja använda sen. Men jag hade fel för jag blev väldigt nöjd med allt jag gjorde.



visar däremot bara en av grejerna ;)

vi får se när hemlisen avslöjas ^^

this is how we do it

PEDDO BEAR AND HIS BITCH
(nalle och docka på lite mer normalt språk)
walked around in jönköping tonight
...
och försökte hitta till festen men det tog dock en timme (the party don´t start until we walk in) men efter att ha dansat lite i busskuren, tagit fel buss en bit och väntat på rätt buss kom vi äntligen fram :)
...
och der var ju absolut inte så att folk stirrade när vi irrade runt på stan eller så ;)
haha till och med en stadsbuss stannade på vägen och chaffuören pekade på oss och skrattade x) haha!
...
hos mikki blev det mat, flumm, skräckfilm och lite annat skojjsigt:)

HÄRLIG KVÄLL!








årets halloween outfit bestod av lite gamla kläder från min mammas garderob, en hatt som jag lyckades hitta precis innan affärerna stängde och ett par söta gamla näbbskor som jag hittade i en låda i källaren :). Så det behöver inte kosta en förmögenhet att klä ut sig :)! leta runt lite och se vad du hittar i dina föräldrars gömmor så ska du nog se att du hittar någonting som är intressant :D


resultat praktik

nu är praktik veckan klar och jag är några "tavlor" och ett par vantar rikare :D en riktigt underbar vecka med härliga människor :) kommer sakna dom lite faktiskt :o men jag kan ju alltid hälsa på någon gång :D

här kommer lite bilder på bland annat mina vantar som jag gjorde klart. Just nu har jag tyvärr bara några kassa mobilbilder men ska försöka fixa några bättre i morgon :)

praktik dag 2 och 3

Praktiken fortsätter och är lika kul som innan :D

har haft ännu en fullstäckad dag med bild i tisdags och idag hade vi textil.


tovade en vante idag ^^ och det var faktiskt inte jättesvårt :D

es2c



kass kvalité på vårt skolfoto x) men här är det. Hade tänkt fota mitt eget men mamma hann skicka iväg det innan jag hann. Så fick ta det som låg ute på facebook :)

tyckte faktiskt inte att jag såg helt missbildad ut för en gångs skull :) men pojken min tyckte det såg ut som jag skelade xD! tack älskling! och mammas komentar vad "ingen blir ändå bra på skolfoton" xD haha kände att jag kanske såg missbildad ut i alla fall efter det men... aja livet går vidare :p

NU är vi STORA 2: or ;)


nevnarien

hade inget att göra så jag tecknade lite :)

Nevnarien - en underbar bloggerska :) hoppas du tycker om den♥



riktigt nöjd faktiskt :) dock inte helt klar :P

praktik: dag 1

Idag började då min praktik på Mullsjö Folkhögskola. Det var helt sjukt roligt måste jag säga! Idag hade dom Bild hela dagen. Sälva lektionerna slutade vid ca. 12.00 men jag stannade kvar ända till kl. 15.00 för att göra klart min tavla :)

Jag var jätterädd att jag skulle känna mig liten och dålig men det gör jag faktiskt inte. Jag känner att jag också har något där att göra.

Det är verkligen synd att vi bara har en veckas praktik :( för det känns som jag skulle kunna stanna där hur länge som helst. Jag följer med en Basårs klass K1b under dagarna och dom är jättesnälla mot mig allihop. Väldigt olika sorters personligheter också, väldigt roligt. Plus att alla har ett väldigt eget sätt att uttrycka sig på.

här kommer lite bilder ^^



friends

tecknade av mig och min söta vän Bianca igår :) nu kommer en bild så ni kan se :)

hyffsat likt i alla fall :p

sunday again

Helt galet hur snabbt helgerna flyger förbi. Men det känns inte lika jobbigt denna söndagen eftersom min praktikvecka börjar i morgon. Visserligen måste jag fortfarande gå upp ganska tidigt. Men det är inga vanliga lektioner och inga läxor. Plus att det är höstlov veckan efter. 2 veckors paus från skolan helt enkelt :) härligt!

igår var jag med söta Louise. Vi gick på stan och sedan stack vi till hemmakväll, hyrde 3 filmer, köpte mat och lite annat gott och hade film-maraton halva natten ^^

The Grudge 3  - Dear John  -  2012



på tal om film och sånt såg jag precis ett avsnitt av den nya tv-serien The Event på svt-play :)
riktigt bra faktiskt! väldigt svårt att försöka lista ut någonting. För det är verkligen komplicerat. Man kunde inte ens lita på poliserna juh! men det är ju bara tråkigt om en serie eller film är förutsägbarm, eller hur?:)

nog pratat om film och serier, nu ska iida sova för att vara en duktig praktikant i morgon ^^

nu är det dags

nähe.. fy va lat jag har blivit känner jag! :O tur att becca fick mig att komma till innebandyn idag! oj på tal om det måste jag gå dit nu. se ya!

jason deCaires Taylor



 

är det inte fint!?

Jason deCaires Taylor har gjort ett galleri på havets botten. Vilken idé!

väldigt inspirerande måste jag säga^^


time to create

förlåt för seg uppdatering. Men har varit borta från min dator ett tag och varit så himla trött att jag faktiskt inte riktigt orkat med att ta tag i någonting. Men nu så ska det hända grejjor :D!

I tordags hade vi en helt underbar dag i skolan. En projekt-dag tillsammans med årets Bild och Form 1: or. Först och främst var det för att vi skulle lära känna varandra bättre. Men såklart också för att få utlopp för vår kreativitet.

Vi hade en liknande dag förra året fast där vi då var dom små ettorna. Då tyckte man att de stora tvåorna var jätteduktiga, fantasifulla och kreativa medan man själv kännde sig dålig och oerfaren. Inför årets bild-dag var jag faktiskt lite nervös. För det kändes inte som jag var lika bra som förra årets tvåor. Nu var det ju vi som skulle vara förebilder och visa vad vi går för och vad vi lärt oss under vårt första år liksom. Men när det väl kom till kritan och vi satte igång med våra uppgifter var det inga som helst problem. Kreativiteten flödade som bara den! Härligt. Så nu har jag bevisat för mig själv att jag faktiskt har utvecklats en massa genom att gå här på Bild och Form.

Nu ska jag berätta lite mer om vad vi faktiskt gjorde. Vi fick se en film om Jason DeCaries undervattens skulpturer + tre olika ord och utifrån det skulle vi sedan skapa ett tredimensionellt konstverk.

Här kommer lite bilder från min grupps kreativa process

våra ord:
MOSSA  ÄRGAD  ENERGI






pictures







äntligen lyckas jag lägga upp lite bilder från vår studieresa i tisadgs :) tyvärr var det inte tillåtet att ta så jättemycket kort på utställningarna. Men dom var bra :)

you´re my everything


sitter på sängen, borstar tänderna, lyssnar på lite musik som jag brukar göra mest hela tiden och tänker på vad som hänt idag.

hur i alla sin dar jag lyckades missa bussen hem idag x) smarto som jag är!
varför just bilderna från studieresan inte går att ladda upp :o
att jag typ bara har två skoldagar kvar till praktiken kommer och sen är det höstlov yeeah!<3

håller tummarna att min älskling ska bli frisk tills i morn, känns som stackaren är sjuk allt för ofta!



krångel

Skulle precis ladda upp massa bilder från gårdagen men tydligen ville det sig inte! :O så jag antar att det får bli i morgon om det funkar då.


home sweet home


Nu sitter jag hemma på sängen igen, helt slutkörd efter en hel dag i både Göteborg och Borås. Men det har varit en trevlig dag så jag ska inte klaga.

Vi har varit på textilmuseét i Borås och kollat på några utställningar,  karin Larsson, 1900- tals mode och en utställning av högskole-elever och deras tolkningar av Karin Larsson.

I Göteborg var vi på Röhsska musseét där dom hade en utställning som heter "textilia". Masson av olika textilkonstverk både enklare och enormt komplcerade. Väldigt fränt!

Har tagit en del bilder på de ställen där man fick göra det. Men nu är jag på tok för trött för att ladda in dom i datorn och ev. redigera osv. så det får bli morgondagens uppgift.

work.in.progress


väldigt dålig web cam bild .. sorry men tänkte sabbt bara visa vad jag sitter och pulat med under kvällen. Nu är det däremot snart dags för mig att hoppa i kojan. Det blir en lång dag i både Borås och Göteborg i morgon :)

dags att ladda kameran helt enkelt ;)

bättre bild på teckningen kommer när den är klar, I promise!

music is awesome

sitter på en filt med massa kuddar på golvet, tecknar lite träd (för att jag måstexD) och har kopplat in min dator till stereon för att få bättre ljud när jag lyssnar på musik :D!

härligt♥



look what I did


en supergosig halsduk! och jag vävde den helt själv. Så duktig jag är ;) riktigt roligt faktiskt

riktigt lång blev den, tre meter minst! Men halsdukar ska vara långa :D

I morn bär det av på studieresa till Borås och Göteborg med vävningen :D skojjskojj^^

it makes me feel good

Har haft sån himla huvudverk nu ikväll så det är inte sant! Jag trodde seriöst mitt huvud skulle sprängas eller nåt. Visste inte vad jag skulle göra för jag orkade inte bara ligga på sängen och klaga på allt.

Så jag tog på mig min målar t-shirt, bar ner datorn till min lilla (mycket trånga) atelje och började måla. Eftersom jag sålde de sista riktiga tavlorna som hängde på mitt rum för några veckor sedan är det väldigt tomt på väggarna. Så jag tyckte att det var dags att fixa en tavla till mig själv för en gångs skull.

den är inte klar men jag har kommit en bit på väg.


Akryl färg på duk :)

bild projekt

Nu har vi jag och Marielle kommit igång lite mer ordentligt i vårt bild projekt. Vi ska alla göra förslag till en väggmålning till ett dagis. och igår började vi på vårt förslag i skala 6:1 :)

tanken är den att löven till träden ska gå att byta ut efter årstiderna
vår - knoppar
sommar - gröna löv
höst - löv i höstfärger
vinter - snöflingor

vi ska i så fall måla med magnetfärg under och så får alla hjälpas åt att byta löv under året. Vi ville inte bara göra en målning utan också någonting roligt där barnen får vara delaktiga. Det är i alla fall vad jag skulle tycka om om jag var liten och gick på dagis.

jag stod för målandet av bakgrund och Marielle för själva träden. men i grunden är det en blandning av våra tankar tillsammans :)


flumm i bildsalen :) Jennifer till vänster och Marielle till höger :)

with pen and paper

Har suttit vid datorn och tecknat lite med mina promarkers :) tre söta bilder blev det.

Satt också vid skype och tjattrade med lite härligt folk :D!




vad tycker ni :)?

i can´t have it like this

Noepp... nu måste jag allt ta och gå till frisören så jag ser lite normalare ut. Mitt hår ser inte kul ut nu med så mycket utväxt x)! till och med mamma sa det till mig xD!


frågan är hur jag ska ha det :S?

Ljust, mörkt eller mitt i mellan !?

:O

är min lbogg lite konstig ibland för er läsare också! Har ingen som helst aning om vad som har hänt i så fall. för mig så visas iidas.se inte alltid utan det kommer upp en sån här ruta :S


men jag har verkligen inte gjort någonting :S! måste vara mitt domännamn som krånglar eller nåt :S

är det någon som har varit med om nåt liknande? eller som vet vad som kan vara fel så får ni hemskt gärna höra av er ! :)

time to take care of my schoolwork


har massor att göra denna veckan :o så det är nog bäst att sätta igång x)

a walk with my sweetheart in the sun

Tog en lång och härlig promenad med min Dennis igår och kameran följde med :) inspirationen flödar!

Vädret var jättehärligt, solen sken och det var faktiskt inte jättekallt ute.




sweet deams are made of this


äntligen fredag i morn ! och då kommer min älskling hit♥
Så nu ska jag bara överleva själva skoldagen :o som bland annat innehåller prov i naturkunskap >.<!
Men, men det ska nog gå... hoppas jag!

Sovmorgon blir det i morgon också som varje fredag ^^ underbart!

Nu ska jag fortsätta ligga i sängen och dunka min älskade musik♥

off we go

dags att sticka iväg för en stund :) jag, Elin och Sara ska på sångövning eftersom vi ska sjunga på söndag :) fina sånger är det med ♥

älskar mammas ( eller så var det mormors x) stickade kofta ^^




nothing can stop me





tecknade av min söta vän Johanna idag ^^♥

hoppas att du gillar den :)


it´s a wonderful life

Näe, nu sitter jag och ritar IGEN när jag egentligen måste plugga :o!!! ajabajja iida!


snart får ni se vad det blir ^^!

his guitar

Lite bilder från fotningen med Affe igår :)


leka med ljus

Kvällen har spenderats tillsammans med vännerna :) myskväll vart det!

Fotade min kompis Affe och hans gitarr för att kanske försöka göra en affisch senare :) får se hur dom bilderna blev :)
Fotade lite ljus och
sen på vägen hem lekte jag lite med slutartiden och gatlyktorna :) Kan inte låta bli att knäppa lite bilder när jag väl håller i kameran x)





endel av fotona jag tog nu ikväll ^^

varför man inte kan låta bli att älska bildletioner

Idag var en bra dag. Halvdag så jag slutade skolan redan vid 11.00, Lektionen var i Bild och helt underbar. Vi satt på golvet med massa papper och färg :D målade, skvätte, kladdade med händerna! :D det är precis sånt som jag älskar att göra. Det är då man på riktigt får utlopp för sin innre kreativitet :D

UNDerBART!♥








tiden tickar..

och det var på tiden att jag faktiskt började plugga lite. Lika bra att bli av med det.. för i slutet har du ändå iget val!

Artkunskap-träd-naturkunskap A
jippi x)


Blogg.se + iphone ??

Nån som vet om det finns någon applikation till iphone så man kan blogga från mobilen :D Någon mer än jag som vill ha det !?

måla i telefonen

laddade ner ett ritprogram till min telefon och det är faktiskt riktigt roligt :)




a joyful day

Tisdag var det då idag. Tiden tickar på. Dagen började med håltimma eftersom tågtiderna suger! Men då får man göra det bästa av situationen. Så jag och Elin (som också hade håltimma) gick ner på stan, satte oss på Mcdonalds och köpte oss en glass :) för glass är gott! fast det börjar bli kallt ute.

Satt och pratade om ditt och datt som vänner gör, tog en ballong som vi senare planterade i en gigantisk blomsterkruka och stack till skolan. Bra start på dagen eller hur :D!?


natti natti

Näe, nu får jag allt se till att hoppa i säng.

och tänka sig att min säng är bäddad :D jag som aldrig bäddar sängen x) men jag har ju en underbar pojkvän som bäddade den innan han åkte i morse^^ mysig överraskning när jag kom hem. Blir alltid lika glad ♥ när han e så söt

nu e jag riktigt trött så det ska bli skönt att sova, speciellt eftersom jag har sovmorgon med ;)


iidahjärtarita

svartheten är dock mkt bättre i verkligheten x) men hoppas ni tycker den är lite fin ändå ^^?


monday.. here we go again

Helgen tog slut lika snabbt denna veckan som alltid. Det som är positivt med det är att nästa helg närmar sig ^^ fast jag ska inte klag. Gillar faktiskt att gå i skolan. I alla fall just för tillfället, roliga lektioner och en underbar klass.

Idag var det Vävning, matte och Form som stod på schemat. HÄRLIGT!

Det var faktiskt första gången jag hade vävning idag. Kanske konstigt eftersom det var ett bra tag sedan skolan började. Men eftersom mitt schema inte alls passar ihop med tåg och busstiderna in till Jönköping (får vänta ca 1,5 timmar på skolan innan första lektionen) fick jag möjligheten att gå en extra kurs. Offrar min sovmorgon men det är det värt! för vävningen var jättekul ^^! låter kanske som nån tant syssla men jag tyckte om det. Sen är det ju faktiskt så att man itne bara sitter och väver mattor. Just nu har jag börjat väva en lång och mysig halsduk av alpaka ull! längtar tills den bilir färdig för den kommer bli hur gosig som helst att ha på sig nu när höstkylan kryper på.

överraskande bra bild för att vara mobilkamera måste jag erkänna :)

nämen

... såg precis att jag blev utnämd till DAGENS BLOGG hos LANAH :)!
www.lanahs.blogg.se

tack så mega mycket^^ har aldrig blivit det tidigare så det var väldigt kul.


idag är en fotamedsyster-dag :D!

här kommer lite bilder som jag och min söta lilla syster tog tidigare idag ^^




chai te och godfinger

Seg söndags morgon med en stor mugg chai te och godfinger spelande på iphonen ^^! härligt

har ni testat godfinger ?:D askul!
man är gud och tar hand om sin egna planet ^^ hihi




men nu ska jag ut och fota lite med min kära syster :D
so long!

a cosy day, with cosy clothes


| oversize linne - gina tricot | stickad tröja - pimpkie(köpte den i tyskland) |

happiness

work in progress

work done!



idag har varit en hemma-sitta-och-titta-på-tv-måla-och-fota-dag :D!
härligt!

nature

hemuppgift i naturkunskap


älskar att vara estet asså ;)♥

october love







october is beautiful♥

summer is over... but I found flowers anyway

Hösten är här och det blir allt kallare på morgonen. Men visst finns det blommor än .. i alla fall planterade i stora krukor på stan ;)



| canon EOS 550d | EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS | canon speedlite 270 EX |



fredagsmys med mina vänner

idag är det fredag.. det vill säga fredagsmys! kvällen spenderades med mina vänner och lite folk :) vi spelade Pingis, snackade, såg på film och lite annat mys ^^ Precis som man ska när det är fredag kväll




det var härligt det :D!

en flummig fotande iida som har sovmorgon

Idag, fredag var en konstig fredag! För det kändes verkligen som lördag när jag vaknade i morse. Har i vanliga fall en lång sovmogon till 12.20 på fredagar. Men idag var vår första lektion inställd. Så ni kan ju bara tänka er hur lång sovmorgon det blir då. Vi började 14.05 :o

Jag utnyttjade detta tillfället i alla fall och passade på att åka hem till min pojkvän när jag ändå inte har stressigt till skolan. Så det kändes väldans konstigt och åka till skolan sen, lite ovärt också eftersom det bara var en lektion. Men men måste man så måste man :)

Efter skolan följde Bianca med mig på stan. I jakt på någonting som jag skulle kunna stoppa min Iphone i :) nån liten väsk-aktigt fodral som inte såg allt för hemsk ut xD ... kännde att jag behöver någonting som skyddar det mot eventuella katastrofer! Eller rättare sagt så lovade jag mamma att jag skulle fixa någonting idag x)

Efter ett tags sökande hittade vi en liten sak som var som gjord för min Iphone :D lagom stor och allt! så då var det bara att slå till :)

flummade såklart en del med, fotade (minst lika självklart) och bianca köpte godis (godisgris) en mycket trevlig eftermiddag :)





| canon EOS 550d | canon speedlite 270EX |

tack plutten ^^!

my iphoonne is here too

Tänka sig att alla mina tekniska prylar kom tillbaka typ samtidigt. Har äntligen fårr min nya mobin, Iphone 4 :D var riktigt lång väntetid på den vill jag lova :o!

Nu ska jag bara se till att den inte får lika tragiska öden som mina andra xD!! haha


kamera tillbaka + en liten fin blixt

Fick tillbaka min systemkamera i morse :D! äntligen har väntat på den i mer än en månad! Så det var minsann på tiden. Men som tack för tålamodet fick jag med en blixt (Canon speedlite 270EX värd ca 2000 kr)! så det var inte helt fel ^^

 

Har testat den en hel del idag :D! awesome, blir inte samma stela och tråkigt ljus som det brukar bli när man fotar med blixt :D


RSS 2.0